Glutenfri blåbærpandekager
De her små pandekager kan være en lækker måde at starte morgenen på, og de tager max 10 min at piske sammen (det som tager længst tid er at bage dem). At starte morgenen med et protein- holdigt måltid kan være en rigtig god ide til at sikre et stabilt blodsukker og afværge eventuelle sukkercravings senere på dagen. Du kan fx lave dobbeltportion på en weekendmorgen, og så bare varme de overskydende pandekager på brødristeren en travl mandag morgen.
Ingredienser (1 person):
- 1 moden banan
- 2 æg
- 1 spsk loppefrøskaller
- 1 spsk chiafrø
- En håndfuld vilde blåbær (evt. fra frost)
- 1 nip salt
- Evt. lidt kardemomme eller kanel
- Øko smør til stegning (eller kokosolie for en laktosefri variant)
Tilberedning:
Put alle ingredienserne i en blender. Blend i ca. 1 minut (jo længere tid, du blender, jo tykkere bliver pandekagerne).
Tilsæt blåbær og rør rundt i dejen.
Varm smør op på en pande og steg dem i 5-6 små klatter.
Nyd dem som de er eller fx med syltetøj og peanutbutter.