Kidneybønne-chokolademuffins
Det kan lyde helt underligt at putte kidneybønner i en kage. Men du skal endelig ikke afvise det, før du har prøvet det. Kidneybønnerne kan man slet ikke smage, og de giver kagen en svampet tekstur der kan snyde selv den mest garvede chokoladekage-elsker.
Bønner som fx kidneybønner er en god kilde til fibre og protein med et lavt glykæmisk indeks (dvs. de er gode for dit blodsukker), og et studie har også vist at de kan medvirke til at sænke det dårlige kolesterol. Derudover er de en god kilde til planteøstrogener, som kan hjælpe til at balancere østrogen i kroppen.
Ingredienser:
- 250 g kogte kidneybønner (eller 1 dåse uden væske - men vær obs på at der kan være BPA i dåsen)
- 15 bløde dadler
- 100 g mørk chokolade (70%)
- 1 dl kakaopulver
- 2 spsk smeltet kokosolie
- 4 æg
Tilberedning:
Tænd for ovnen på 200 grader (varmluft).
Hak chokolade og dadler groft og bland dem sammen i en skål.
Tilsæt de øvrige ingredienser og brug en stavblender til at blende det til en flydende masse.
Hæld dejen i en muffin-silikoneform (eller små muffinforme) og bag i ca. 20 min.
Lad dem køle af, inden du spiser dem.