Boghvedekokosgrød

boghvedekokosgrød

Min veninde Anne-Mette lærte mig den her på et yogaretreat. Du kan bruge den som topping oven på en anden grød, men jeg synes den smager fortræffeligt for sig selv. Når du udbløder kerner og korn over natten, så fjerner du fytinsyren i dem, som du gør det nemmere for kroppen at fordøje dem.

Ingredienser (1 person):

  • 1 dl boghvedekorn
  • 1 spsk hørfrø eller andre korn (fx solsikkekerner, græskarkerner)
  • 1 spsk chiafrø
  • 1/2 dåse BPA-fri kokosmælk
  • 1-2 dl plantemælk (fx rismælk)
  • 1 øko citron
  • 1/2 tsk vaniljepulver

Tilberedning:

Riv citronskallen på et rivejern og bland det sammen med alle de øvrige ingredienser i en glasskål (ikke plastic). Læg låg på og lad det stå natten over. Næste morgen rører du rundt i grøden og så er den klar til at spise.