Hønsekødssuppe (bone broth)

broth hønsekødssuppe

Bone broth er det nye hype inden for sundhedsverdenen. Det er en nærende suppe fyldt med vitaminer og mineraler, der hjælper til at hele din tarm inde- fra. Du kan lave en stor portion og fryse ned i mindre størrelser, så du kan tage den op til din næste menstruation.

Ingredienser (4 personer):

  • 1 øko suppehøne eller hel kylling (eller bare skroget fra en kylling, du fx har spist dagen før)
  • 1 øko kraftben (fås fx fra Stengården i Birkerød)
  • 2 spsk æblecidereddike 
  • Suppeurter (fx gulerødder, porrer, selleri)
  • 2 laurbærblade
  • 1⁄2 spsk sorte peberkorn
  • 1 håndfuld friske krydderurter, fx ros- marin/timian/oregano/persille
  • 2 tsk himalayasalt 
  • Vand

Tilberedning:

Kom alle ingredienserne i en stor gryde og fyld op med vand så det lige dækker det hele.

Hvis du bruger en suppehøne, koges det først i ca. 2 timer og herefter tages hønen op og al kødet fjernes (det kan fx bruges i en gryderet eller salat senere).

Skroget kommes tilbage i gryden og nu lader du retten simre ved lav varme i minimum 4 timer og gerne op til 24 timer. Jeg plejer at sætte det over om morgen/formiddagen og slukke for det om aftenen, inden jeg går i seng. Så får den ca. 10 timer. Jo længere tid, du koger knoglerne, jo flere proteiner trækker du ud i suppen.

Lad brothen afkøle helt og fjern så fedtet, der har samlet sig i toppen af den.

Den holder sig fint 5-7 dag på køl eller op til et år på frost.