Bønnesalat med sortøjede bønner, gulerødder, persille og gedefeta

Bønnesalat

Bønner er en god kilde til vegetabilsk protein og er også rige på phytoøstrogener. Phytoøstrogener er en slags planteøstrogener, der ligner vores eget naturlige østrogen, men har en svagere binding på østrogenreceptorerne. På denne måde kan de hjælpe til at balancere østrogen, som stiger i denne fase, ved at have en mindre kraftig virkning end vores eget østrogen og samtidig blokere for fremmedøstrogener.

Ingredienser (2-3 personer):

  • 2 dl sortøjede bønner (sættes i blød 10-12 timer eller køb fra dåse uden BPA)
  • Boullion
  • 2-3 gulerødder
  • 1 rødløg
  • 1-2 stilke bladselleri
  • 1 bundt persille
  • 100 g gedefeta
  • Kokosolie
  • 2 spsk hvid balsamico
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Tilberedning:

Hæld vandet fra bønnerne og kog dem i frisk vand tilsat bouillon i ca. 30-45 min til de er møre.

Skær gulerødder, bladselleri og rødløg i tern.

Varm kokosolie på en pande og steg grøntsager til de er møre men stadig har lidt bid. Lad dem køle af. Vend grøntsager og bønner med hakket persille. Bland en dressing af olie, balsamico og salt og peber. Hæld dressingen over salaten og drys med feta.