Glutenfri havreboller
De her boller smager overraskende godt og er utrolig nemme at lave. Og så indeholder de så meget godt for fordøjelsen , så vær ikke overrasket, hvis du mærker at du forbedrer fordøjelsen. De smager fantastisk med et gavmildt lag øko smør, når de er helt nybagte.
Ingredienser (10-12 stk):
- 1 dl loppefrøskaller (fx HUSK)
- 1 dl hørfrø
- 5 dl vand
- 0,5 dl græskarkerner
- 100 g mandelmel (kan man lave selv ved at blende 100g mandler - andre nødder kan også bruges)
- 200 g glutenfri havremel (kan fx købes i REMA 1000)
Tilberedning:
Blend mandler i en minihakker, hvis du ikke bruger færdiglavet mandelmel.
Bland loppefrø, hørfrø og vand i en skål og pisk med elpisker i MINIMUM 2 minutter.
Rør græskarkerner i.
Bland mandelmel og havremel i indtil det får en fast let klistret masse.
Form til boller på en bageplade og bag i forvarmet ovn ca. 45-50 min ved 180 grader.