Dahl

Dahl

Dahl er noget af det bedste jeg ved, og jeg kan spise det i næsten alle faser. Det er også den perfekte ret at lave i store portioner i ovulatingfasen, så du kan fryse den ned i mindre portioner og have klar som nødreserver til nestingfasen. Opskriften er inspireret af GRØDs fænomenale opskrift, men justeret lidt til hormonbalancen.

Ingredienser (2 personer):

  • 1 dl kokosolie
  • 200 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 røde chili
  • 2 gulerødder
  • 3-4 blokke frossen spinat (ca. 40 g/stk)
  • 50 g frisk ingefær
  • 2 spsk karry
  • 250 g røde linser
  • 7 dl vand
  • 1,5 tsk salt
  • 4 limeblade
  • 250 g hakkede tomater (BPA-fri dåse)
  • 1 BPA-fri dåse kokosmælk
  • 1/2 dl citronsaft


Topping:

  • 100 g friske cherrytomater, skåret i kvarte
  • 1⁄2 bundt frisk koriander (eller mere)
  • 4 spsk jerseyyoghurt (eller skyr, hvis du tåler A2 casein) (udelad for vegansk version)
  • 50 g ristede og saltede mandler

Tilberedning:

Varm olien i en stor gryde. Hak løg, hvidløg, ingefær og chili fint, og kom det i den varme olie sammen med karry. Lad det hele stege i 4-5 minutter, løgene skal ikke tage for meget farve.

Skyl gulerødderne, skær den i små tern, og kom i gryden.

Skyl linserne, og læg dem i gryden. Steg dem hurtigt af, og tilsæt vand, salt og limeblade.

Kog linserne, til de har absorberet væden, tilsæt tomater og kokosmælk, og kog videre, til grøden har den rette konsistens. Tilføj den frosne spinat og lad den optø i gryden.

Rist mandlerne på en tør pande sammen med fint salt.

Smag til med salt og citronsaft.

Top daalen med cherrytomater, saltede mandler, frisk koriander og yoghurt.