Blomkålspizza

Blomkålspizza

En sundere version af pizza, hvor hvedebunden er skiftet ud med fiberrig blomkål. Blomkål er perfekt i din nestingfasen, fordi det styrker din fordøjelse og giver masser af næring til bakterierne. Brug den topping du har lyst - den smager fx også godt med tynde skifter kartoffel og rosmarin.

Ingredienser (2 personer):

  • 500 g blomkål (ca. 1 lille blomkålshoved)
  • 100 g ost, fx revet mozarella
  • 1 tsk oregano
  • 2 spsk loppefrøskaller, fx HUSK
  • 2 æg
  • 3 spsk tomatpure
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1-2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • Ønsket topping, fx parmaskinke, champignon, rød peber, mozarella og frisk basilikum

Tilberedning:

Opvarm ovnen til 225 g varmluft. Hak blomkålet i en foodprocessor indtil det er helt finthakket. Overhæld blomkålen med kogt vand til det dækker og lad det stå i 2 minutter. Hæld blomkålen i en sigte og herefter over i et rent viskestykke. Pres det sidste væske ud af blomkålen.

Hæld blomkålen i en skål og tilføj de øvrige ingredienser og rør rundt til en fast masse.

Læg et stykke bagepapir på bordet og fordel massen ud på det. Læg endnu et stykke bagepapir ovenpå, og brug en kagerulle til at rulle dejen ud til en ca. 1 cm tyk pizzadej. Flyt den over på en bageplade og fjern det øverste lag bagepapir. Bag i ovnen  i ca. 12 min, til overfladen er let gylden.

Tag ud og lad den afkøle. Bland tomatpure, hvidløg, olie, salt og peber sammen og fordel det ud over pizzabunden. Tilføj din ønskede topping og bag pizzaen i 5-7 minutter indtil osten er smeltet. Server med en salat til.