Spidskålssalat med dild

spidskålssalat

Kål er en fantastisk kilde til fibre for dine tarme og indeholder masser af vigtige vitaminer og mineraler. Heldigvis har vi i Danmark kål tilgængeligt det meste af året, og det holder sig ofte længe i køleskabet. Gør det til en vane at få kål flere gange om ugen - tænk på dem som 'KÅLhydrater' og lad dem erstatte eventuelt stivelsesrige tilbehør. OBS: Hvis du døjer med stofskifteproblemer, kan det være en god idé at undgå rå kål pga. dets indhold af goitrogener - i så fald kan du erstatte med stegt spidskål (se opskrift på Kål & Pølser)

Ingredienser:

  • 1/2 spidskål
  • 1 bundt dild
  • 100 g gedefeta
  • 50 g mandler

 

Dressing:

  • 4 spsk Olivenolie
  • 1/2 citron
  • 1 tsk dijonsennep
  • Salt & peber

Tilberedning:

  • Rist mandlerne på en pande indtil de har fået lidt farve. Hak dem i grove styrer.
  • Hak spidskålet i mindre stykker og hæld det i en skål
  • Klip dilden med en saks i små stykker og hæld det i salaten.
  • Bland dressingen og hæld det over salaten.
  • Drys med hakkede mandler og smuldret gedefeta.