Spidskålssalat med dild
Kål er en fantastisk kilde til fibre for dine tarme og indeholder masser af vigtige vitaminer og mineraler. Heldigvis har vi i Danmark kål tilgængeligt det meste af året, og det holder sig ofte længe i køleskabet. Gør det til en vane at få kål flere gange om ugen - tænk på dem som 'KÅLhydrater' og lad dem erstatte eventuelt stivelsesrige tilbehør. OBS: Hvis du døjer med stofskifteproblemer, kan det være en god idé at undgå rå kål pga. dets indhold af goitrogener - i så fald kan du erstatte med stegt spidskål (se opskrift på Kål & Pølser)
Ingredienser:
- 1/2 spidskål
- 1 bundt dild
- 100 g gedefeta
- 50 g mandler
Dressing:
- 4 spsk Olivenolie
- 1/2 citron
- 1 tsk dijonsennep
- Salt & peber
Tilberedning:
- Rist mandlerne på en pande indtil de har fået lidt farve. Hak dem i grove styrer.
- Hak spidskålet i mindre stykker og hæld det i en skål
- Klip dilden med en saks i små stykker og hæld det i salaten.
- Bland dressingen og hæld det over salaten.
- Drys med hakkede mandler og smuldret gedefeta.