Ærtehummus
Den her har jeg nogle gange de vildeste ekstreme cravings efter - måske er det parmesanen eller bare tanken om at noget så velsmagende kan være sundt! Ærter er rige på protein, fibre og antioxidanter og kan hjælpe til at holde blodsukkeret stabilt.
Ingredienser:
- 150 g frosne ærter
- 1/2 løg
- 1 hvidløgsfed
- 1/2 citron
- 2 spsk olivenolie
- 50 g parmesan
- Evt. en lille håndfuld frisk mynte
- Salt + peber
Tilberedning:
- Optø ærterne natten over eller i mikrobølgeovnen
- Hak løg og hvidløg, og pres citronsaften ud af citronen.
- Kom alle ingredienserne i en minihakker og blend indtil det har en ensartet masse. Smag til med salt og peber og evt. mere olivenolie for en mere flydende konsistens.
- Server som dip til snacksgrønt som fx gulerødder, agurk og rød peber, eller brug som pålæg på fx stenalderbrød.