Grønkålssalat med granatæbler

grønkålssalat

Grønkål og granatæblekerner er nogle af de superfoods, du også kan finde i flere supermarkeder. Grønkål er spækket med fibre, vitaminer og mineraler, og granatæble er en superfood på linje med gurkemeje og blåbær, og er blandt andet rig på antioxidanter og har også vist sig at have kræfthæmmende effekter. OBS: Hvis du døjer med stofskifteproblemer, så undgå at spise grønkål rå pga. goitrogener - vælg i stedet at stege den på en pande først. 

Ingredienser:

  • 1 pose frisk grønkål (400g)
  • 100 g granatæblekerner fra frost
  • 50 g udblødte solsikkekerner
  • 50 g gedefeta
  • Lidt æblecidereddike 

Dressing:

  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 spsk æblecidereddike
  • Salt.+ peber

Tilberedning:

  • Optø granatæblekernene enten natten over i køleskabet eller i mikrobølgeovnen.
  • Skyl grønkålen, og riv den i mindre stykker og kom det i en skål.
  • Hæld en smule æblecidereddike, olivenolie og salt over og masser nu grønkålen med dine hænder indtil den skifter farve fra lysegrøn til mørkegrøn.
  • Bland ingredienserne til dressingen.
  • Bland grønkål, granatæblekerner, solsikkekerner og vend dressingen i. Drys med gedefeta.