Squashpizza

squashpizza

Noget af det, jeg elsker allermest, er at finde sunde versioner af 'mindre sunde' retter som fx pizza og burgers. Her er et eksempel, hvor pizzabunden er udskiftet med squash. Squash er blandt andet rig på antioxidanter og c-vitamin - fx indeholder en medium squash over 50% af dit daglige vitamin C behov, som er vigtigt for dit immunforsvar.

Ingredienser:

Bund:

  • 2 squash (ca. 500g)
  • 1 stort æg
  • 50 g parmesan (revet)
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 1 tsk salt

 

Tomatpure:

  • 4 spsk tomatpure
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt + peber

 

Topping:

  • Parmaskinke
  • Champignon
  • Rød peberfrugt
  • Lidt ekstra revet parmesan
  • Frisk basilikum

Tilberedning:

  • Opvarm ovnen til 200 g varmluft
  • Riv squash på et rivejern. Kom den i et rent viskestykke og pres al væden ud.
  • Bland squash med de øvrige ingredienser til bunden.
  • Lav 8 klatter på en bageplade med bagepapir og gør dem så runde som muligt.
  • Bag ca. 15 min I ovnen. Tag ud og afkøl, og løft bunden fra bagepapiret med en spatel.
  • Pres/hak hvidløget og bland ingredienserne til tomatpureen. Smør den ud over pizzabundene.
  • Tilføj topping (varier efter dine egne præferencer) og bag igen i ovnen i ca. 5 minutter eller indtil de ser klare ud.
  • Pynt med frisk basilikum og server