Broccolifritter

broccolifritter

Man tror næsten ikke at det her kan være sundt, for det smager for godt til at det kan være sandt! Broccoli er en af de bedste grøntsager for din lever,  men den har også mange andre fordele, som fx at virke kræfthæmmende og knoglestyrkende. Det er en kilde til masser af fibre, vitamin K, A og C. Kort sagt - put mere broccoli på din tallerken, for der er bunkevis af fordele at hente i den her grøntsag.

Ingredienser:

  • 1 broccolihoved
  • Olivenolie
  • Salt

 

Chilidip:

  • 1 dl mayonnaise
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk sriracha chilisauce 

Tilberedning:

  • Opvarm ovnen til 180 grader
  • Skær den nederste bund af broccolien af (ca. 2 cm).
  • Skær 'pomfritter' ud af broccolien ved at skære den i lange stykker fra top til bund (der vil være lidt variation, så bare lav dem så lange som det lader sig gøre).
  • Vend broccoliefritterne i godt med olivenolie og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med salt
  • Bag I ovnen i ca. 25-30 minutter indtil de er sprøde i kanten.
  • Pres/hak hvidløget og bland det med mayo og chilisauce.
  • Server broccolifritterne som tilbehør eller bare med dippen